تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  حضرت زهرا (س):روزه‏دارى كه زبان و گوش و چشم و جوارح خود را حفظ نكرده روزه‏اش به چه كارش خواهد آمد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798044182




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اقتصاد ما و آینده قیمت نفت


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: اقتصاد ما و آینده قیمت نفت تهران - ایرنا - سایت خبری خبر آنلاین در مطلبی به قلم حسین سلاح ورزی می نویسد :کاهش قابل توجه قیمت نفت و ادامه ی روند آن می تواند یکی از تهدیدهای سال 94 در حوزه ی کسری بودجه و البته کاهش راندمان تولید باشد. بر کسی پوشیده نیست که ترمیم خرابی ها و برطرف نمودن مشکلات ناشی از سوءمدیریت های گذشته، قبل از هر چیز نیازمند سرمایه ای است تا به پشتوانه ی آن و البته حرکت در ساختاری منطقی و علمی، به تدریج به موفقیت در اهداف تعیین شده منجر شود. البته در بهترین وضعیت، ضروری است نیم نگاهی هم به آینده و برنامه های دیگر داشته باشیم که شرط تحقق آن، وجود ثبات اقتصادی و رخ ندادن اتفاقات پیش بینی نشده از نوع کاهش شدید قیمت نفت است که در صورت بروز، دولت ناگزیر است تمرکز را از اهداف برنامه ریزی شده به کنترل وضعیت های پیش بینی نشده جابه‏ جا کند و از وعده هایی که به ظاهر بر اساس توان و ظرفیت هایش داده، باز می ماند.


بواسطه ی پدیدار شدن پدیده های پیش بینی نشده، حوزه های دیگر هم البته تحت تأثیر قرار می گیرند و تمرکز تصمیم گیران را بیش از پیش بر هم می زنند. طبیعی است که رشد اقتصادی هم به پیروی از کاهش قیمت نفت و البته کسری بودجه، کند خواهد شد و این وضعیت برای دولتی که قصد دارد علاوه بر ترسیم چشم اندازی برای بهبود آینده، از شرایط ناگوارِ به ارث برده از گذشته هم عبور نماید، به هیچ عنوان وضعیت ایده آل و قابل اتکایی نیست.
در واقع این عامل (افت قیمت نفت) تبدیل به تهدیدی می شود که براحتی در حوزه های مختلف اقتصادی اجتماعی و حتی سیاسی خودش را نشان می دهد و طبیعی است که برای عبور از آن، اصلی ترین شرط لازم همراهی و همنوایی بخش های مختلف است. در واقع ضروری است همه ی بخش ها بر اساس یک سند چشم انداز واحد برای رسیدن به یک هدف حرکت کنند و هیچ کدام از بخش ها به صورت مجزا دیده نشود.
متأسفانه یکی از مشکلات کشور در برهه ی کنونی، متمایز دیدن حیطه های مختلف از همدیگر است و این نوع نگاه را می توان در حساسیت ها و واکنش ها نسبت به گفتگوهای هسته ای ایران و 1+5 به خوبی دید. به عنوان مثال بیان آنچه گروه های تندرو از آن با نام نگرانی یاد می کنند، بدون در نظر گرفتن شرایط کشور در حیطه های مختلف صورت می گیرد و این نادیدن مسائل در قالب مجموعه ای دارای تأثیر و تأثر بر همدیگر، بدون شک هزینه هایی را بر اقتصاد کشور تحمیل می کند که توطئه ی کاهش قیمت نفت از جمله ی این هزینه هاست که ممکن است در تصمیم گیری ها و اتخاذ مواضع، ما را در تنگنا قرار دهد.
با این همه، می توان حتی در شرایط کنونی هم کنار تهدیدهایی که به چند نمونه از آن ها اشاره شد، به فرصت هایی هم اشاره کرد که تمرکز بر آن ها می تواند دریچه های امیدواری را به روی جامعه بگشاید. بهبود فضای کسب و کار، مقررات زدایی برای سرمایه گذاری داخلی و رونق تولید و همچنین تلاش برای برطرف نمودن یا حداقل کاهش موانع کسب و کار از جمله فرصت هایی است که اگرچه نمی توان به صورت مجزا از رخدادهای گذشته دیدشان، اما از آنجا که بخش قابل توجهی از اهداف قابل دسترس در این حوزه، مربوط به شرایط داخلی کشور و قوانین آن است، بدون شک در روند بهبود شرایط اقتصادی تأثیرگذار و مفید است و می تواند در کوتاه مدت و بلندمدت از میزان وابستگی به خارج از کشور و شدت فشارهای بین‏ المللی بکاهد.
از سوی دیگر نباید از فرصت های ناشی از موفقیت در مذاکرات هسته ای چشم پوشی کرد. فرصتی که می تواند مکمل و متضمن فرصت های کوچک و بزرگ فراوانی باشد. اولین پیامد حاصل شدن این توافق می تواند سرازیر شدن سرمایه ‏ی خارجی به کشور باشد. فرایندی که از زمان دولت احمدی نژاد و اتخاذ سیاست های غلط گذشته متوقف شده است. مشکلات ناشی از تحریم های پولی و بانکی هم در همین راستا مزید بر علت شده تا تنگناهای اقتصادی کشور بیشتر و بیشتر شوند. طبیعی است که برطرف شدن همه ی تنگناهای وابسته به حاصل شدن توافق هسته ای، می تواند سایر برنامه ریزی های مرتبط با این حوزه ها را نیز تقویت کند. اولین دستاورد انجام گرفتن سرمایه گذاری خارجی و البته رفع تحریم های بانکی و پولی، افزایش نرخ رشد اقتصادی و صد البته افزایش تولید ناخالص داخلی است که هر کدام به نوبه ی خود می توانند بر بسیاری از حوزه های مرتبط تأثیر مثبت بگذارند. در عین حال نباید از این مسئله بگذریم که در صورت حاصل نشدن توافق هسته ای و رفع تحریم های اقتصادی، با توجه به شرایط خاصی که در حال حاضر در داخل کشور با آن مواجه هستیم، برای تغییرات مثبت اقتصادی و رهایی از مشکلات موجود، مسیر دشواری پیش رو داریم که رسیدن به موفقیت در آن، وابسته به رخ دادن و رخ ندادن رخدادهای بی شماری است.
منبع/ خبر آنلاین
اول **



10/01/1394





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن