تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):مؤمن را بر مؤمن، هفت حق است. واجب ترين آنها اين است كه آدمى تنها حق را بگويد، هر ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797895408




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

سازه آبی قرون میانه اسلامی درفارس شناسایی وثبت شد


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: سازه آبی قرون میانه اسلامی درفارس شناسایی وثبت شد خبرگزاری پانا: مدیر کل میراث فرهنگی ، صنایع دستی و گردشگری فارس ازشناسایی و ثبت اثر فرهنگی ، تاریخی قنات عنوه متعلق به دوره قرون میانه اسلامی درفارس خبر داد .
۱۳۹۳ چهارشنبه ۵ آذر ساعت 14:04



به گزارش خبرگزاری پانا، مصیب امیری گفت : این قنات که از دامنه شمالی کوه شهراوزدر منطقه لارستان فارس سرچشمه می گیرد از مهمترین منابع آبی این شهر بوده و آب این قنات در شهر به برکه هایی جهت آب شرب مردم منتقل می شده است.
این باستان شناس افزود در مورد حفار این قنات اطلاعات مستدلی در دست نیست اما براساس نظر کارشناسان وگفته محلی ها آن زمان عده ای گبر نشین که در دامنه های کوه مشرف به سد تنگ عنوه( کوه کلاته )ساکن بوده اند قنات هایی رادر دل کوه حفر می کنند و از چندین حلقه چاه که کنار هم به نظم و ترتیب خاصی در دل کوه حفاری شده بوده ،آب به برکه بند می رسید واز آب موجود برای راه اندازی آسیاب آبی ومصارف کشاورزی استفاده می کردند.
وی افزود : در مسیر قنات چا ه هایی حفر شده که مادرچاه این قنات در ارتفاع 1055 متری از سطح دشت، در بالای سد تنگ عنوه قرار داردکه 38 متر عمق داشته و پایین ترین حلقه چاه مربوط به این قنات حدود 36 متر عمق داردو درجمع تعداد حلقه چاه های موجود در تنگ عنوه در حال حاضر 22 حلقه می باشد که در صخره طبیعی کوه کنده شده و توسط کانال هایی به هم مرتبط هستند که در بعضی اتاقک هایی نیز تعبیه شده است. امیری دلیل نام گذاری این اثربه تنگ عنوه را قرار گرفتن آن در تنگه ای به همین نام دانست و گفت : عنوه واژه ای بیگانه به معنی تسلط، چیرگی، غلبه و پیروزی است .
امیری گفت : قنات عنوه در استان فارس ، شهرستان لارستان ، بخش اوز ، شهر اوز ، دره عنوه واقع شده است که باتوجه به ارزشهای تاریخی و فرهنگی پس از طی تشریفات قانونی لازم به شماره 31119 مورخ 26/6/93 هم اکنون در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است .
قنات مجموعه ای است از چند میله و یک یا چند کانال زیر زمینی که با شیبی کمتر از شیب سطح زمین، آب موجود در لایه آبدار مناطق مرتفع زمین مثل رودخانه ها، مرداب ها و برکه ها را به کمک نیروی ثقل زمین و بدون کاربرد نیروی کشش و یا انرژی الکتریکی یا حرارتی و صرفا با جریان طبیعی جمع آوری و به سطح زمین آورده می شود و به مصرف آبیاری یا شرب می رسد.  برای حفر یک قنات ابتدا مقنی به شناسایی یک سفره ی آب عمیق می پرداخت که شرایط لازم برای حفر قنات را داشته باشد. با توجه به صعوبت احداث قنات، معمولا آن را در مناطقی حفر می کنند که دارای اقلیم کم آب و خشک هستند و معمولا سعی در یافتن سفره های دائمی و بزرگ می شود. خاك منطقه لارستان از بعد كیفی چندان مناسب نیست ،وجود چند گنبد نمكی در مناطق مختلف موجب گردیده كه اكثر مناطق با مشكل شوری مواجه باشند ودر شهر اوز با توجه به اقلیم خشک و کویری در گذشته و حال منبع اصلی آب شرب مردم از آب انبارهای زیادی استفاده می‌شود که طبق آخرین آمار حدود ۷۵۰ آب انبار برزگ و کوچک می باشد. در سال ۱۳۸۶ آب شیرین از سد سلمان فارسی در شبکه لوله‌کشی این شهر جاری شد.
 











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[مشاهده در: www.pana.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 30]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن