تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):عمل اندک و بادوام که بر پایه یقین باشد و در نزد خداوند از عمل زیاد که بدون یقین ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1798591873




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

خواص کولیگاتیو


واضح آرشیو وب فارسی:تبیان: خواص کولیگاتیو
خواص کولیگاتیو
 در ابتدا برای آشنایی با محلول ها و رفتار آن ها بایستی با مفاهیم زیر آشنا شویم:محلول: مخلوطی همگن از دو یا چند ماده در فاز یکسان.حلال: جزء حاضر در محلول با بالاترین مقدار.ماده ی حل شده: جزء حاضر در محلول با کم ترین مقدار.مولاریته: تعداد مول های ماده ی حل شده در یک لیتر محلول.مولالیته: تعداد مول های ماده ی حل شده در 1000 گرم از حلال.کسر مولی: تعداد مول های یک جزء تقسیم بر تعداد مول های کلی اجزاء.درصد وزنی: وزن یک جزء تقسیم بر وزن کلی مخلوط ضرب در 100.خواص کولیگاتیو: خواصی از محلول هستند که فقط به تعداد نسبی ذرات ماده ی حل شده (مولکول یا یون) و حلال حاضر در حجم مشخصی از محلول، بستگی دارند و نه به ماهیت ماده ی حل شده.  خواص کولیگاتیو به شرح زیر می باشند:- کاهش نسبی فشار بخار- افزایش نقطه ی جوش یا صعود نقطه ی جوش- نزول نقطه ی انجماد- فشار اسمزیدر این جا تنها با کاهش نسبی فشار بخار و افزایش (صعود) نقطه ی جوش آشنا خواهیم شد. کاهش نسبی فشار بخار: 
خواص کولیگاتیو
 کاهش نسبی فشار بخار جزء یکی از خواص کولیگاتیو می باشد که به غلظت ماده ی حل شده بستگی دارد. یک محلول دوتایی شامل ماده ی حل شده ی غیر فرار و حلال فرار را در نظر بگیرید. فشار بخار محلول ( P ) با فشار بخار حلال در محلول ( PA ) برابر است که البته در این جا PA به طور مستقیم با کسر مولی اش در محلول ( XA ) متناسب است.  قانون رائولت: فشار بخار حلال با کسر مولی اش متناسب است.  
خواص کولیگاتیو
  
خواص کولیگاتیو
 در جایی که CA کسر مولی حلال است. اگر کسر مولی ماده ی حل شده  CB باشد پس: (2)  CA + CB = 1   یا    CA = 1- CB از معادلات 1 و 2 بدست می آید:
خواص کولیگاتیو
در نهایت کاهش نسبی فشار بخار نتیجه می شود که با کسر مولی ماده ی حل شده برابر می باشد. افزایش یا صعود نقطه ی جوش:نقطه ی جوش یک مایع ممکن است بدین صورت تعریف شود:دمایی که در آن فشار بخار مایع با فشار جو برابر می شود. 
خواص کولیگاتیو
 شکل 1 منحنی های فشار بخار برای حلال خالص و محلول متشکل از ماده ی حل شده ی غیر فرار در بالا نشان داده شذه است. AB منحنی فشار بخار حلال خالص و CD منحنی فشار برای محلول است. در این نمودار T0 نقطه ی جوش حلال خالص و T1 نقطه ی جوش محلول می باشد. در حضور یک ماده ی حل شده ی غیر فرار، زمانی که به محلول گرما داده می شود، دمای محلول رفته رفته بالاتر می رود و در نهایت فشار بخار محلول با فشار جو برابر می شود و در این زمان است که محلول به جوش می آید. تفاوت در نقاط جوش به صورت DTb  نشان داده شده است که صعود و یا افزایش نقطه ی جوش محسوب می شود. صعود نقطه ی جوش با غلظت ماده ی حل شده متناسب است. 
خواص کولیگاتیو
 
خواص کولیگاتیو
 برای محلول های رقیق WA / MA >> WB / MB است و بنابراین می توان در مخرج از WB / MB صرف نظر کرد. اگر WA وزن حلال بر حسب کیلوگرم باشد، پس nB / WA برابر با مولالیته ی محلول (m ) خواهد بود. بنابراین صعود نقطه ی جوش بدست می آید:
خواص کولیگاتیو
 واحد Kb  به صورت K.Kg. mol-1 می باشد. مقدار Kb به حلال بستگی دارد و مستقل از ماهیت ماده ی حل شده و غلظت محلول است.جهت یادگیری بیشتر آزمایش زیر را انجام دهید.  دستورالعمل:- انتخاب حلال در ستون Solvents و تعیین مقدار وزن آن بر حسب گرم.- انتخاب ماده ی حل شده در ستون Solutes و تعیین مقدار وزن آن بر حسب گرم.- مشخص کردن حمام آب سرد و گرم ( کلیک بر روی Hot و یا Cold ).- کلیک بر روی Start و شروع آزمایش.- اگر حمام آب گرم را انتخاب کردیم صبر می کنیم تا نقطه ی جوش بدست آید در غیر این صورت منتظر رسیدن دما به نقطه ی انجماد در حمام آب سرد خواهیم شد.- مشاهده ی واکنش ها در سطح مولکولی با کلیک بر روی Micro Level Reaction . - کلیک بر روی Reset و شروع مجدد آزمایش.  گروه مدرسه اینترنتی سایت تبیانتهیه و تنظیم: طیبه موسیوند





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تبیان]
[مشاهده در: www.tebyan.net]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 762]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن