تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 4 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نماز، از آيين‏هاى دين است و رضاى پروردگار، در آن است. و آن راه پيامبران است. ب...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797602984




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

آیا کاهش وزن افراد را واقعاً شادتر می‌کند؟


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین:


در مصائب چاقی آیا کاهش وزن افراد را واقعاً شادتر می‌کند؟
وقتی محققان دانشگاه تگزاس درصدد پاسخ به این سوال که آ‌یا افراد چاق شادترند، برآ‌مدند با جواب نه روبه‌رو شدند. آ‌نها شاخص‌های سلامت روانی شامل خوشحالی، رضایت از ایجاد ارتباط با دیگران و خوش بینی را بررسی و مشاهده کردند که در هیچ موردی وضع روانی افراد چاق بهتر از لاغرها نیست.
جام جم سرا:در مجموع افراد چاق شادتر نیستند. عدم اعتماد به نفس در افراد چاق یکی دیگر از آثار روانی بد این پدیده است؛ یک مطالعه در‌سال ۲۰۰۳ نشان داد که بیش از ٥٠درصد افراد دارای اضافه وزن به‌خصوص زنان جوان و بیشتر هنگام شنا، ورزش، تعطیلات یا در مکان‌های تفریحی عمومی به دلیل وزنشان فاقد اعتماد‌به‌نفس هستند.

در همان نظرخواهی ۴۱درصد اظهار داشتند که احساس می‌کنند آ‌نها به دلیل وزنشان مورد قضاوت بیشتری هستند و ٢٥درصد توهین‌هایی را به‌خصوص از بچه‌ها تجربه کرده بودند؛ دکتر آ‌لبرت استانکاد، که یک نویسنده مشهور افسردگی و چاقی است، در کتاب دردهای چاقی از زبان یکی از بیمارانش در توصیف خود می‌نویسد: «یک توده خاکستری سبز، یک ماده بی‌خاصیت و بی‌شکل و سپس در همان زمان‌ها من احساس سستی و تنبلی کردم و همین حالا وقتی از روی میز معاینه برمی‌خیزم، احساس می‌کنم مانند یک فیل هستم!»

علت افسردگی در افراد چاق چیست؟
مدت‌های مدیدی است که ارتباط بین افسردگی و چاقی ثابت شده است اما هیچ‌وقت مدارکی مبنی بر میزان این ارتباط و تعریف مطلق آ‌ن داده نشده است. اغلب روشن نیست که چاقی یا افسردگی کدامیک در چرخه اضافه وزن و کمی اعتماد به نفس در ابتدا به وجود می‌آ‌یند همین‌طور اثر روانی رژیم غذایی مشخص نیست.

افسردگی از اندوه فراوان ناشی از چاقی و عدم رضایت فرد از ظاهرش در آ‌ینه و از این که فرد نمی‌تواند مانند افراد لاغر، فعال و پیگیر باشد ایجاد می‌شود، اما این مشکل نمی‌تواند به این سادگی باشد تصور می‌شود که چرخه رژیم گیری به دنبال افزایش وزن که به وسیله رژیم سخت‌تر دنبال شود حتی اثر بیشتری بر افسردگی که صرفا ناشی از اضافه وزن یا چاقی است دارد زیرا به آ‌ن احساس شکست هم اضافه می‌شود.

درحالی که نشان داده شده است که موفقیت در کاهش وزن عملکرد روانی را بهبود می‌بخشد ولی برعکس بعضی از مطالعات نشان داده‌اند که رژیم‌های کم کالری خودشان یک ارتباط خاص با افسردگی دارند، اگر چه سلامت جسمی هر فردی با کاهش وزن به میزان قابل توجهی بهبود می‌یابد، با این حال براساس یافته‌های مطالعه‌ای جدید از محققان کالج لندن، تاثیرات از دست دادن وزن بر سلامت روانی چندان واضح و روشن نیست.

این مطالعه، که در نشریه مجله ONE PLOS منتشر شده، یک هزارو ٩٧٩ نفر که دارای اضافه وزن و چاق هستند را در انگلیس مورد بررسی قرار داد و نشان داد افرادی که ٥درصد یا بیشتر از وزن اولیه خود را در طول فاصله زمانی بیش از ٤‌سال از دست می‌دهند، به‌طور قابل توجهی در سلامت جسمی شان بهبود حاصل می‌شود.

با این حال، این افراد در مورد آثار روانی کاهش وزن خود اغلب از بدتر شدن خلق و خو پس از کاهش وزن گزارش دادند. ١٤‌درصد از شرکت‌کنندگان در این مطالعه دست کم ٥‌درصد از وزن بدن خود را از دست داده بودند؛ به این معنی که از دست دادن وزن به‌طور میانگین ٨/٦ کیلوگرم برای هر نفر بود.
محققان این بررسی برای تنظیم نتایج خود و تحلیل مسائل جدی سلامت روانی و بررسی رویدادهای مهم زندگی که می‌تواند باعث از دست دادن وزن و بروز خلق و خوی افسرده شود، دریافتند که شرکت‌کنندگانی که‌درصدی از وزن خود را از دست داده‌اند، ٥٢‌درصد بیشتر به علایم افسردگی نزدیک بودند.

دکتر سارا جکسون، متخصص اپیدمیولوژی و بهداشت عمومی دپارتمان کالج لندن، می‌گوید: «ما نمی‌خواهیم کسی را نسبت به تلاش برای کاهش وزن و لاغری ناامید کنیم، زیرا کاهش وزن دارای مزایای فیزیکی فوق‌العاده‌ای است، اما مردم نباید انتظار داشته باشند کاهش وزن آنها سریعا به بهبود تمام جنبه‌های زندگی‌شان بیانجامد.»

او اضافه می‌کند که «تبلیغات آرمانی توسط شرکت‌های معروف رژیم غذایی» با ارایه آنچه که به نظر می‌رسد بهبود فوری زندگی است، می‌تواند انتظارات غیرواقعی را در افراد در مورد کاهش وزن ایجاد کند.

دکتر جکسون توصیه می‌کند که مردم باید واقع‌بینانه به کاهش وزن بنگرند و برای چالش‌های پیش روی این تصمیم آماده شوند؛ مقاومت در برابر وسوسه همیشگی مصرف غذاهای اشتهابرانگیز ناسالم در جامعه مدرن عواقب روانی زیادی به بار می‌آورد، گویی که این مقاومت نیاز به یک اراده قوی دارد که ممکن است شامل محرومیت از بسیاری از فعالیت‌های لذت‌بخش برای فرد شود.

هر کسی که تا به حال یک رژیم غذایی سخت را تجربه کرده باشد، به خوبی می‌تواند درک کند که این کار چگونه می‌تواند آسایش روانی را به هم بزند. با این حال، خلق و خو ممکن است به واسطه کاهش وزن هم بهبود پیدا کند، ولی این در صورتی است که فرد بر حفظ وزن تمرکز داشته باشد.

اطلاعات ما تنها یک دوره ٤ ساله را تحت پوشش قرار می‌دهد؛ بنابراین بسیار جالب است بفهمیم که وقتی کسی بتواند وزن خود را پس از یک دوره رژیم تثبیت کند، می‌تواند تغییرات خلق و خوی خود را حل‌وفصل کند. او همچنین می‌گوید که متخصصان سلامت زمانی که به بیماران توصیه کاهش وزن می‌کنند باید هم بر سلامت جسمی و هم بر سلامت روانی آنها نظارت داشته باشند و به‌طور مداوم آنها را حمایت کنند.

اگر چه محققان تلاش کردند تا بر عوامل اصلی موثر بر وقایع زندگی که می‌توانست نتایج را تحت‌تأثیر قرار دهد، مانند سوگ که مشخص شده اغلب با کاهش وزن و افسردگی همراه است تمرکز کنند، با این وجود آنها اذعان دارند که داده‌های مربوط به این موارد محدود بوده است. به‌طوری که در این مطالعه تنها اطلاعات مربوط به غم از دست دادن پدر و مادر یا همسر در طول مدت ٤ ساله این پژوهش ثبت شده است و مرگ‌ومیر کودکان، اطرافیان، دوستان نزدیک یا والدین و همسر پیش از دوره مطالعه درنظر گرفته نشده است.

یکی دیگر از رویداد‌های مهم زندگی که این پژوهش اطلاعاتی درمورد آن ندارد و می‌تواند عاملی برای کاهش وزن و افسردگی محسوب شود، از دست دادن شغل است. شرکت‌کنندگان در مطالعه عمدتا سفید پوست و بزرگسال بودند. بنابراین، این امکان وجود دارد که اثرات کاهش وزن در میان گروه‌های مختلف قومی یا افراد جوان تر متفاوت باشد.

محققان اذعان داشتند که مشکلاتی در چگونگی محاسبه رویدادهای دقیق زندگی که بر کاهش وزن و افسردگی تأثیر می‌گذارند وجود داشته است، آستانه خودسرانه و نامعتبر سطوح رفاه و آسایش افراد یکی از موضوعات مشکل‌ساز در این پژوهش بوده است و در نتایج هنگامی که داده‌های مربوط به میزان رفاه و آسایش شرکت‌کنندگان به‌طور مداوم مورد بررسی قرار گرفت تا حدودی با موارد متفاوت و متناقض مواجه شدند، به‌طوری که به گفته محققان این پژوهش باید این نتایج را با احتیاط تفسیر می‌کردند.

در‌سال ٢٠١٢ هم مطالعه‌ای انجام شد که نشان می‌دهد یک ژن مرتبط با چاقی با کاهش ٨‌درصدی شانس افراد در ابتلا به افسردگی ارتباط دارد.(راضیه زرگری/شهروند)


چهارشنبه 5 شهریور 1393 16:30





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت
پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن