تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):خوشا به سعادت كسیكه عمل، علم، دوستى، دشمنى، گرفتن، رها كردن، سخن،سكوت ،كردار و گفتارش ر...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797062257




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

رسانه های ایرانی و جامعه جهانی


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: رسانه های ایرانی و جامعه جهانی وبلاگ > انتظامی، حسین - .

1- قدرت نرم توسط حوزه های نرم تولید می شود. وجوه تمدنی و فرهنگی. دانش، گردشگری، فرهنگ، هنر، رسانه، علم و آن چه که به ملّت ها مربوط می شود و به همین جهت جوزف نای مبدع این نظریه از هاروارد و مک دونالد و هالیوود به عنوان سرچشمه های قدرت ساز کشور خود در عصر جدید نام می برد.

حتی قبل از پیدایش این گفتمان، باز هم قدرت فرهنگی مطرح بود. یعنی بعد از پایان جنگ جهانی دوّم که مؤلفه های دیگری در کنار مؤلفه اصلی قدرت یعنی بعد نظامی مطرح شد، حوزه های اقتصاد، فرهنگ، سیاست و علم، مؤلفه های تشکیل دهندة قدرت دانسته می شدند و به همین جهت کشورهایی چون آلمان و ژاپن با وجود فقدان ارتش، کشورهای قدرتمندی دانسته شدند و حرکت بر مرزهای دانش و فناوری های هسته ای، ژنتیک، روباتیک، زیستی و نانو برای کشورهای صاحب آن قدرت آفرین بوده اند.

اگر در دیپلماسی سنّتی، دولتها فعال ما یشاء روابط بین الملل هستند در دیپلماسی فرهنگی ملّتها نقش آفرین اند. یادمان باشد در ترکیب بندی جدید دنیا، از سهم و نقش دولتها که پیشتر تنها بازیگران به شمار می آمده اند، کاسته می شود و شرکتهای چند ملیّتی، سازمان های بین المللی، سازه های منطقه ای، سمن ها و حتی افراد به عنوان بازیگران جدید جای خود را باز کرده اند و به همین دلیل است که مرزهای ملّی کمرنگ تر می شوند و شاخص ها و مرزهای ژئوپلتیکی رسماً به جای جغرافیای سیاسی می نشینند.

البته در طی پانزده سال گذشته هیچ دولتی منکر دیپلماسی عمومی نبوده است و لااقل در مقام برنامه به آن اعلام پایبندی کرده است امّا چرا در بعضی مؤلفه های تشکیل دهندة این نوع دیپلماسی به اندازه شایستگی خود و سرعت دیگران، سهم نداشته ایم؟

شاید یکی از عوامل آن، نگاه دولتی به مفهومی غیردولتی بوده است و باید بدانیم سایه تصدی های دولتی که معمولاً تأخیری، کند، غیرخلاق و اسیر محدودیت هاست بر حوزه ای که به شدت نیازمند رهایی، سرعت و خلاقیت است، اجازه خودنمایی و جهش نمی دهد.

ورود بخش خصوصی، باطل السحر ناکارآمدی است. دولتهای مدرن که دولتهایی حداقلی هستند صرفاً به امور حاکمیتی، دفاع از حقوق شهروندی، شفافيت، تنظیم مقررات و ریل گذاری برای تحقق سیاستهای کلّی می پردازند و با همین نگاه به شکل گیری، رشد و تأثیرگذاری مؤلفه های مختلف دیپلماسی عمومی نظیر دانشگاهی، گردشگری، فرهنگی، هنری و رسانه ای یاری می رسانند. بر همین مبنا، سیاست کلّی دولت یازدهم چه اعلامی و چه اعمالی، عقب نشینی به نفع بخش خصوصی است یعنی در هر حوزه ای که بخش خصوصی می تواند فعالیت مؤثر مؤثر داشته باشد نه تنها ورود نکند بلکه مشوق او باشد و جا را برای او باز کند.

2- فضای رسانه ای دنیا را جریان سلطه می سازد. اوست که تصمیم می گیرد کدام حادثه را برجسته کند و کدام فرآیند یا حادثه را کمرنگ و حتی نادیده بگیرد و به همین دلیل اصرار دارند از کشورها و ملّت هایی که می توانند نقشی الهام بخش داشته باشند تصویری نادرست در افکار عمومی دنیا بسازند.

ما خود نیز ناخواسته، گویی به این تلاش کمک می کنیم. رسانه های ما عمدتاً رویکردی داخلی دارند و عملاً بی توجه به شکل دهی افکار عمومی جهانیان هستند. آیا این رویکرد برخاسته از استغناست یا کمبود درک از تحولات و فرصت ها و جغرافیای رسانه ای یا ناتوانی؟

روایت دنیا از واقعیات ایران، ضعیف، ناقص و باژگونه است و به همین جهت باید خودمان همت کنیم. آنان حتی رسانه ها ما را به درستی تعقیب نمی کنند و عامدانه یا جاهلانه تحت تأثیر تقسیم بندی ها و تعاریف و تصویرسازی های کهنه هستند. در حالی که در این کشور همچنان که سیاست وجود دارد، سایر وجوه زندگی جاری است. پیشرفت علمی رخ می دهد، شاخص سواد علمی جامعه بالا می رود و اگرچه مشکلات زیادی در حوزه فرهنگ عمومی داریم ولی رو به توسعه و بهبود است. وظیفه انعکاس این واقعیات جامعه ایرانی با کیست؟

نمایش و تأکید بر این وجوه، توسعه مبادلات رسانه ای و تسهیل حضور روایتگران خارجی می تواند تصویرسازی های غلط با هدف ایران هراسی را کمرنگ و حتی بی اثر سازد.

ایــن همایـش که به همـت بخش خصوصی و نــوآوری یکــی از پیشکسوتان خـلاق رسانـه ای برپا شده است امیــد می رود تــداوم یابد و هستـه فعالیت هایــی هماهنگ و هــم افزا شود و به همیـن دو دلیلــي که عرض شـد مــی توان امیــد داشت سایت Iran Front Page که اگرچه مرحله تکوینی خود را می گذارند امّا در آینده ای نزدیک داراي شهرتی در خور و منشأ اثر باشد.




پنجشنبه 30 مرداد 1393 - 18:12:38





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن