تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 31 فروردین 1403    احادیث و روایات:  ghhhhhh
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796922730




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

واگذاری فرهنگ به دولت خطرناک است/ فرهنگ را انقلاب پذیر نمی دانم


واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری رسا:



مشاور فرهنگی رییس جمهور:
واگذاری فرهنگ به دولت خطرناک است/ فرهنگ را انقلاب پذیر نمی دانم خبرگزاری رسا ـ مشاور فرهنگی رییس جمهور با اشاره به این که عدالت فرهنگی در دو حوزه تولید و مصرف فرهنگی معنا می یابد، گفت: ما در هر دو حوزه نا عادلانه رفتار کرده ایم.



به گزارش خبرنگار خبرگزاری رسا، حسام الدین آشنا مشاور فرهنگی رییس جمهور پنج شنبه شب در برنامه دیروز، امروز فردا با تاکید بر این که ما وارث یک شرایط فرهنگی ریشه دار هستیم، گفت: حداقل صد سال است که وارد شرایط جدیدی از فرهنگ کشورمان شده ایم و بیش از نود سال است که وارد شرایطی شده ایم که شاهد اعمال قدرت دولت در عرصه فرهنگی هستیم.
 
وی تصریح کرد: قبل از انقلاب ممیزی نشریات قبل از انتشار انجام می شد، یک انقلاب لازم بود تا در عرصه مطبوعات ممیزی پیش از انتشار برداشته شود، ممیزی کتاب سازمان و تشکلیات آن به جای این که در وزارت فرهنگ و ارشاد شاه باشد در ساواک انجام می شد.
 
وی بیان کرد: انقلاب اسلامی تلاش کرد که میزان دخالت مشروع دولت را در عرصه فرهنگ منطقی و همراه با دخالت نیروهای دیگری غیر از دولت بکند.
 
آشنا گفت: الان در وزارت ارشاد نظارت بر فیلم داریم، اما این نظارت، تنها مختص دولت نیست بلکه از قوای مختلف حضور دارند، در هیات نظارت بر مطبوعات روند آن مختلط است و نمایندگان بخش های مختلف از جمله خود مطبوعات حضور دارند.
 
باید به دنبال مردمی کردن اقتصاد و فرهنگ باشیم
مشاور فرهنگی رییس جمهور دخالت بیش از حد دولت در بخش های مختلف از جمله فرهنگ را مورد اشاره قرار داد و گفت: تلاش برای مردمی تر کردن اقتصاد، فرهنگ و سیاست یکی از جهت گیری هایی است که در دهه چهارم انقلاب باید به دنبال آن باشیم.
 
آشنا گفت: تذکر رهبر انقلاب در ابتدای سال برای توجه بیشتر به فعالان فرهنگی غیر دولتی را باید در همین زمینه فهم کرد.
 
مشاور فرهنگی رییس جمهور با بیان این که سال فرهنگ اختصاصی به امسال ندارد و هر سال، سال فرهنگ است، گفت: توجه به فرهنگ یعنی توجه به خودمان. تاکید امسال رهبر معظم انقلاب بر اقتصاد و فرهنگ روابط دوگانه این دو عامل شکل دهنده جامعه را مورد توجه قرار می دهد.
 
آشنا بیان کرد: اگر می خواهیم به اقتصاد مقاومتی توجه کنیم چاره ای نداریم جز این که به فرهنگ اقتصادی توجه کنیم، احیای فرهنگ کار و اتقان در کار ضرروتی است که مردم به تولید داخل توجه کنند.
 
مشاور فرهنگی رییس جمهور گفت: اگر وضع مصرف جامعه به همین صورت ادامه یابد، توان کشور هیچ گاه کفایت نخواهد کرد. جنبه دیگر اقتصاد فرهنگی است که باید مورد توجه قرار گیرد و باید اذعان کنیم که هیچ گاه به فرهنگ به عنوان یک بخش مولد توجه نشده است.
 
فرهنگ را باید اقتصادی دید
وی گفت: به هر میزان در عرصه فرهنگی سرمایه گذاری کنیم دیر یا زود از آن بهره برداری می کنیم؛ از این رو بخش فرهنگ باید اقتصادی دیده شود.
 
این استاد دانشگاه بیان کرد: ما باید به گونه ای تولید فرهنگی کنیم که مردم حاضر باشند برای آن هزینه کنند و به آن رغبت داشته باشند. باید در سال جاری به اقتصاد بخش فرهنگ به گونه ای توجه شود که این بخش روی پای خود بایستد و این قدر وابسته نباشد.
 
مشاور فرهنگی رییس جمهور افزود: تجربه سی و پنج ساله ساله اخیر ما نشان می دهد دولت بما هو دولت چیزی نیست جز یک بدنه فربه، غیر چابک و غیر توانمند، وقتی از دولت سؤال می کنیم نه از رهبری در موقع ریاست جمهوری، نه از آقای خاتمی و هاشمی و احمدی نژاد صحبت می کنیم و نه از آقای روحانی، بلکه از اداره ها و ارگان ها صحبت می کنیم و بدنه سنگین دولت که توان مدیریت و سیاست گذاری در عرصه فرهنگ را ندارد.
 
آشنا بیان داشت: واگذاری فرهنگ به دولت کار خطرناکی است، در مقابل گروه های فرهنگی و متعهد و توانمندی که در جامعه حضور دارند به خاطر تربیت غلطی که اتفاق افتاده، دست شان به سوی دولت دراز است و باید تکلیف این را مشخص کنیم.
 
وی تاکید کرد: شورای عالی انقلاب فرهنگی یک دستاورد جمهوری اسلامی در ساختار سازی برای سیاست گذاری فرهنگی در کشور بوده است؛ رهبر معظم انقلاب به یک معنا خودشان بنیان گذار این شورا هستند و ملاحظات جدی در مورد ساختار این شورا داشته اند.
 
مشاور فرهنگی رییس جمهور گفت: من مجموعه دیدارهای ایشان را با اعضای شورای انقلاب فرهنگی ملاحظه کرده ام؛ حجم انتقادات شان از شورا بیشتر از حجم تعاریف است، این ساختار یک ساختار مشکل دار است، مشکل اشخاص نیست.
 
شورای عالی انقلاب فرهنگی هیچ رابطه ساختاری با دولت ندارد
وی با بیان این که دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی هیچ رابطه ساختاری با دولت ندارد و حضور و مسؤولیتی هم در دولت ندارد، گفت: تا وقتی نتوانیم این رابطه را یک رابطه ارگانیک کنیم مصوبات شورا اجرایی نخواهد شد و این یک اشکال ساختاری است.
 
مشاور فرهنگی رییس جمهور گفت: به علت این که در شورای عالی انقلاب فرهنگی نتوانسته ایم تحولات جدی در سطح جامعه ایجاد کنیم علاقه ما به سند نوشتن زیاد شده است، ما اسناد زیادی را می بینیم که در شورا نوشته می شود اما تبدیل به برنامه و اجرا نمی شود.
 
وی اضافه کرد: دولت هم به شورای عالی انقلاب فرهنگی احترام می گذارد، در ابتدای این دولت، دکتر روحانی خطاب به اعضا گفتند که من می خواهم مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی اجرا شود درخواست یاری کردند از اعضا و دبیرخانه که فکر کنیم که مصوبات اجرایی شود.
 
مشاور فرهنگی رییس جمهور با تاکید بر این که شورای عالی انقلاب فرهنگی باید وارد یک دوره پوست اندازی شود تا به اجرا نزدیک تر شود، گفت: در مصوبه مهندسی فرهنگی کشور امده است که ستاد راهبری مهندسی فرهنگی کشور باید تشکیل شود و الان پیشنهادی در صحن شورا مطرح است که بودجه های فرهنگی کشور باید در چارچوب آن ستاد ساماندهی شود.
 
وی افزود: امیدواریم در شورای طراحی ساختار و شیوه مدیریت و ارتباط این ستاد با دولت به گونه ای انجام شود که دولت این ستاد را از خودش بداند و بتواند با آن کار کند.
 
مشاور رییس جمهور با تاکید بر این که رهبران دولتی در رفتار مردم تاثیرگذارند، ابراز داشت: این افراد اعم از کسانی هستند که در دولت اند، همه کسانی که به نوعی شهرت و احترام عمومی دارند باید مراقب رفتار و گفتار خود باشند، از منبری و مداح و مسؤول و نویسنده باید بدانند رفتار ساز هستند.
 
آشنا با بیان این که دولت در فرهنگ یک وظیفه زیر ساختی و یک وظیفه ایجاد امکان رقابت عادلانه برای افراد مجاز به رقابت دارد، گفت: ما در زمینه تامین زیر ساخت مشکلات جدی داریم.
 
در حوزه تولید و مصرف فرهنگی نا عادلانه رفتار کرده ایم
وی با اشاره به این که عدالت فرهنگی در دو حوزه تولید و مصرف فرهنگی معنا می یابد، گفت: ما در هر دو حوزه نا عادلانه رفتار کرده ایم، ما استانی داریم با صدهزار دانشجو اما یک سالن سینما در این استان نداریم.
 
آشنا افزود: دولت وظیفه جدی دارد تا امکانات را فراهم کند اما در زمینه رقابت دولت ها در هر دوره ای فکر کرده اند که اگر از گروه های طرفدار خود حمایت کنند بقای شان تضمین می شود، در دولت اصلاحات از طیفی حمایت شد و در دوره بعد از گروه و طیف دیگری حمایت شد.
 
وی بیان داشت: اهمیت تشخیص واگذاری کردن میزان حمایت و نوع نظارت به گروه ها و تشکل های حرفه ای غیر دولتی مورد نظام باید انجام شود.
 
دولت بیش از همه به نظارت نیاز دارد
مشاور فرهنگی رییس جمهور گفت: آنچه بیشتر از همه نیاز به نظارت دارد خود دولت است.
 
مشاور فرهنگی رییس جمهور در پاسخ به این پرسش که آیا این مساله را قبول دارید که بر خلاف عرصه سیاسی، در انقلاب فرهنگی هنوز به پیروزی نرسیده ایم؟ ابراز داشت: من اصلا فرهنگ را انقلاب پذیر نمی دانم، باید در نوع کاربرد اصلاح انقلاب فرهنگی مراقب باشیم، فرهنگ به تدریج شکل می گیرد و بسیار عمیق است و نمی توانیم بگوییم به سرعت فرهنگ را متحول می کنیم.
 
وی بیان کرد: در تغییرات فرهنگی بیسیار بیشتر از آن که به دولت نقش اصلی بدهیم، باید به بخش فعال جامعه این نقش را بدهیم که نظارت می کند بر دولت و از دولت مراقبت می کند.
 
مشاور فرهنگی رییس جمهور در پایان در پاسخ به سؤال مجری برنامه دیروز امروز فردا مبنی بر این که آیا دولت برنامه ای برای حمایت از افراد و جوانان و تشکل هایی که به صورت خودجوش کار فرهنگی می کنند، دارد؟ گفت: دولت سال ها است که از تشکل های مختلف و از جمله این افراد حمایت می کند، اما از دولت فعلی می خواهم دست به اینها نزند و بگذارد کار خود را انجام دهند. /924/پ201/ج



۱۳۹۳/۲/۵






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبرگزاری رسا]
[مشاهده در: www.rasanews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن