تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 12 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):خود را از تمامى مردم با بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم و قل هو اللّه‏ احد حفظ كن. آن را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

ونداد کولر

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

تسکین فوری درد بواسیر

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید سی پی ارزان

خرید تجهیزات دندانپزشکی اقساطی

خانه انزلی

تجهیزات ایمنی

رنگ استخری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1799206375




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

نگاهي به قوانين حمايت از قربانيان مين


واضح آرشیو وب فارسی:جام جم آنلاین: نگاهي به قوانين حمايت از قربانيان مين
جام جم آنلاين: مهم‌ترين قانون جهاني حمايت از قربانيان مين، قراردادي بين‌المللي موسوم به «كنوانسيون اتاوا » است.اين قرارداد كشورها را ملزم مي‌كند كه از توليد، تكثير و استفاده از مين اجتناب كنند و تاكنون نيز نزديك به 160 كشور به اين كنوانسيون پيوسته‌اند.


گرچه كشور ما هنوز به اين كنوانسيون نپيوسته است اما از لحاظ حقوقي و قانوني در كشور ما سه نوع برخورد
و در نتيجه سه گونه حمايت از معلولان قرباني مين صورت مي‌گيرد.

در صورتي كه شهروندي غيرنظامي بر اثر انفجار مين كشته شود، خانواده فرد متوفي از كمك‌هاي مالي ارگان‌هاي رسمي و حمايت كننده در كشور برخوردار خواهد شد و در صورتي هم كه قرباني مين، مصدوم شود باز هم به فرد قرباني و خانواده‌اش كمك مالي خواهد شد.

مطابق كميسون ماده 2 استانداري‌هاي كشور، در صورتي كه جانبازي يا شهادت فرد قرباني به احراز مراجع ذيصلاح برسد، بنياد شهيد، بنياد مستضعفان و جانبازان انقلاب اسلامي و برخي از نهادهاي حمايتي ديگر مي‌توانند از خانواده فرد قرباني و در صورت زنده بودن، به خود قرباني كمك‌هاي ماهانه اعطا كنند.

در تبصره پنج ماده يك آئين‌نامه اجرايي قانون برقراري حقوق و مستمري براي بازماندگان قربانيان مين آمده است: آن دسته از مهاجران و كساني كه به مناطق جنگي مراجعت نموده و به علت برخورد با مواد منفجره معلول يا فوت مي‌شوند و به آن دسته از افراد مشمول اين آئين‌نامه كه دچار خسارت‌هاي مالي مي‌شوند، در صورتي كه سهل‌انگاري آنان محرز نشود، با تشخيص كميسيون موضوع ماده (2) اين آئين‌نامه، خسارت مربوط توسط استانداري محل تأمين و پرداخت مي‌شود.

اما در صورتي كه مشخص شود فرد بر اثر عبور غير قانوني از مرزهاي كشور روي مين پا گذاشته و مجروح شده است، در نتيجه آن قرباني به عنوان مصدوم شناخته خواهد شد.

اطلاق كلمه مصدوم به قرباني مين، در واقع او را از حمايت‌هاي گسترده نهادهاي مذكور محروم خواهد كرد اما چنين فردي مي‌تواند با مراجعه به نهادهايي همچون بهزيستي و كميته امداد از مستمري ماهانه برخوردار شود؛ مستمري‌اي كه گاه مبلغ آن به 13 هزار تومان در ماه مي‌رسد.

اما مشكل اين نوع حمايت از قربانيان مين اين است كه بسياري از هموطنان مرزنشيني كه از دل مرزها عبور مي‌كنند و ناخودآگاه قرباني مين مي‌شوند، شهرونداني از طبقات محروم جامعه هستند كه در زبان محلي كردي به آنها كولبر اطلاق مي‌شود.

كولبرها عمدتا از اقشار بسيار فقير جامعه به حساب مي‌آيند كه با قاچاق كالاهاي خوراكي و غيرخوراكي به شهرهاي مرزي عراق، مبلغ ناچيزي به دست مي‌آورند تا مخارج خود و خانواده‌شان را تامين كنند.

بديهي است مشكل كولبرهاي قرباني مين كه به دليل فقر مالي شديد، مجبور به گذر از مناطق مين‌زده مي‌شوند، ريشه‌هاي عميق اجتماعي دارد.

در هر حال طبيعي است وجود قوانين متعدد در خصوص حمايت از قربانيان مين، به تنهايي اين توان و كاركرد را ندارد كه بتواند رنج مصدومان قرباني مين را التيام بخشد؛ ‌بلكه جداي از تصويب قوانين گوناگون، ضمانت اجرايي مفاد اين قوانين هم بسيار حائز اهميت است.

به تعبير ديگر، اگر با فرهنگسازي گسترده بتوانيم معضل مين و رنج قربانيان مين را به عنوان يك مشكل عمومي و ملي مطرح كنيم، در نتيجه شايد ديگر براي حمايت‌هاي عملي از مصدومان مين‌زده، اصلا نيازي به تصويب قوانين رنگارنگ وجود نداشته باشد.

شنبه|ا|23|ا|ارديبهشت|ا|1391





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام جم آنلاین]
[مشاهده در: www.jamejamonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 105]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن