تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 28 فروردین 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر كس ماه رمضان يك آيه از كتاب خدا را قرائت كند مثل اينست كه درماههاى ديگر تمام قرآن را...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796384296




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

باسلوق، سوغات سنتي و ارمغاني از دل تاكستان هاي سرسبز مراغه


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: باسلوق، سوغات سنتي و ارمغاني از دل تاكستان هاي سرسبز مراغه
مراغه - باسلوق، سوغاتي و شيريني سنتي مراغه، تهيه شده از عصاره انگور و ارمغاني طبيعي از دل تاكستان هاي سرسبز اين شهرستان است.


باسلوق، از سوغاتي هاي مورد وثوق و علاقه گردشگران و ميهمانان اين شهرستان بوده كه ازشيره انگور يا به اصطلاح محلي "دوشاب" ، نشاسته، مغز بادام يا گردو و ادويه جات مختلف تهيه مي شود.

اين شيريني دلپذير را معمولا در اواخر پاييز و اوايل زمستان تهيه مي كنند كه مراحل تهيه آن به صورت سنتي طولاني بوده و بيش از يك ماه طول مي كشد و در شيوه صنعتي تهيه آن دو هفته طول مي كشد.

باسلوق، در ساليان گذشته و حال، شيريني سنتي اين منطقه بر سرسفره هاي عيد نوروز بوده و معمولا آن را اواسط آذرماه تهيه مي كنند تا براي عيد آماده مصرف شود.

براي تهيه دوشاب به عنوان ماده اصلي شيريني باسلوق، ابتدا آب انگور را كه معمولا از نوع انگور سياه يا دسته چين است آنقدر تبخير مي كنند تا حدود يك سوم آن تبخير شود بطوريكه شيره انگور نه زياد سفت و نه زياد شل باشد.

مغز بادام يا گردو را به فاصله هاي يك سانتي متري از نخ هاي مخصوصي مي گذرانند و پس از آماده شدن مخلوط شيره انگور و نشاسته، نخ هاي حاوي مغز بادام يا گردو را كه در اندازه هاي حدود يك متري آماده شده، داخل ظرف مخلوط مي كنند.

در برخي مواقع باسلوق را بجاي اينكه بر روي نخ درست كنند، مخلوط حاصل را گرد كرده و داخل آن مغز گردو مي گذارند و آنرا داخل ظرف هاي سفالي مي چينند تا شكرك بياورد كه اين نوع شيريني را سجوق مي نامند.

نخ ها را پس از چند دقيقه از مخلوط بيرون آورده و آويزان مي كنند و پس از حدود 30 دقيقه نخ هاي حاوي اين مواد را پايين آورده و روي آن مخلوط نشاسته و شيره انگور مي ريزند و مجددا از سقف آويزان مي كنند.

پس از گذشت حدود يك ماه، باسلوق ها را پايين آورده و در اندازه هاي معين بريده و داخل جعبه هاي چوبي مي چينند و آنرا در محل نرم و مرطوبي قرار مي دهند تا شكرك آورده و آماده براي استفاده شود.

در فاصله زمان تهيه تا عرضه باسلوق به بازار معمولا جعبه ها را جابجا مي كنند تا بهتر شكرك آورد و گاهي مقداري آب روي جعبه ها مي پاشند تا به شكرك آوردن آن كمك كند.

توليد كنندگان باسلوق براي جلب ذائقه هاي مختلف و تهيه محصول خوشمزه و خوش طعم مقداري ادويه از جمله هل يا زنجبيل به مخلوط شيره انگور و نشاسته اضافه مي كنند.

يك توليد كننده باسلوق در مراغه مي گويد: در تهيه اين شيريني سنتي از هل، گلاب، شيره انگور (دوشاب)، هسته بادام يا هسته ميوه از جمله هسته شيرين زردآلو استفاده مي شود.

علي فلاحي، افزود: در تهيه اين نوع شيريني، مغز بادام يا هسته برخي ميوه ها كه داراي مغزي شيرين بوده را در آب جوش خيس كرده و پوست آن ها را مي كنند و نخ‌هاي مخصوصي را از داخل آن رد كرده و آويزان مي كنند تا خشك شود.

وي گفت: دوشاب يا شيره انگور كه از مواد اوليه اين شيريني محسوب مي شود را مي‌جوشانند تا دو سوم آن باقي بماند سپس آن را با نشاسته مخلوط كرده و مغز بادام هاي آويخته و خشك شده را داخل اين مايع غليظ و نيم بند شده فرو مي‌كنند و دوباره آن ها را آويزان مي‌كنند.

وي اظهار كرد: پس از انجام اين كار در چندين مرحله، آن ها را آويزان كرده و پس از يك ماه باسلوق‌ها را پايين آورده در جعبه‌هاي چوبي مي‌چينند و براي اينكه شكرك بياورد، جعبه‌ها را در محل نرم و مرطوبي قرار مي‌دهند.

وي با اشاره به علاقه گردشگران و ميهماناني كه از شهرهاي مختلف به اين شهر مي آيند به اين شيريني سنتي، خاطرنشان كرد: پس از آماده شدن اين شيريني، آنرا بصورت برش داده شده و يا بصورت لوله اي شكل در جعبه هاي مقوايي يا مخصوص براي ارايه به بازار مي چينند.

يك فروشنده خشكبار و باسلوق در مراغه نيز مي گويد: اين شيريني سنتي به علت طبيعي و سالم بودن مورد وثوق گردشگران و ميهمانان اين شهرستان بوده و با توجه به استقبال زياد علاقه مندان، مقدار زيادي از باسلوق موجود در بازار تا عيد به فروش مي رسد.

محمد نادري، افزود: تهيه باسلوق از شيره انگور به علت وجود تاكستان هاي زياد و محصول مرغوب انگور در اين منطقه قدمتي بيش از 100 سال دارد.

وي گفت: در دوران گذشته محله اي بنام سجوقچي ها در اين شهرستان وجود داشت كه كار عمده ساكنان آن تهيه باسلوق و سجوق بوده و خانواده هاي زيادي به اين كار مشغول بودند.

وي با بيان اينكه هم اكنون حدود سه كارگاه فعال در اين شهرستان در تهيه باسلوق فعال هستند، اظهار كرد: اين شيريني سنتي براي شكرك آوردن و رسيدن مانند ميوه، نياز به صرف مدت زمان زيادي است.

وي خاطرنشان كرد: افزودن ادويه هاي مختلف از جمله هل، زنجبيل، گلاب و زعفران به اين شيريني موجب كندي زمان شكرك آوردن باسلوق مي شود و بيشتر تهيه كنندگان اين شيريني از افزودن ادويه جات به آن خودداري مي كنند.

باسلوق از ساليان متمادي در اين شهرستان تهيه مي شود و به دليل استفاده از شيره انگور (دوشاب) به عنوان ماده اوليه و طبيعي اين نوع شيريني و عدم استفاده از شكر و قند مصنوعي داراي ارزش غذايي بالايي است.

در صورت حمايت مسوولان، ايجاد كارگاه هاي مختلف و رونق تهيه باسلوق و سجوق در اين شهرستان به علت استقبال گردشگران و ميهمانان و نيز طبيعي و سالم بودن اين نوع شيريني، موجب اشتغالزايي در منطقه مي شود.

شهرستان مراغه با 250 هزار نفر جمعيت در 147 كيلومتري جنوب غربي تبريز مركز آذربايجان شرقي واقع است.

گزارش از: پرويز بابائي

590/587/245

انتهاي خبر / خبرگزاري جمهوري اسلامي (ايرنا) / كد خبر 30771544

چهارشنبه|ا|28|ا|دي|ا|1390





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8264]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن