تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 1 اردیبهشت 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بدانيد كه بدترين بدها، علماى بدند و بهترين خوبان علماى خوبند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1797062143




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

تأسيس بانك ايرانشناسي و اسلامشناسي براي نخستين بار


واضح آرشیو وب فارسی:فان پاتوق:


کتابخانهملی- همشهري آنلاين:
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران از تأسيس بانك اطلاعات و همچنين پايگاه اينترنتي ايرانشناسي و اسلامشناسي خبر داد.به گزارش خبرنگار فارس، اولين نشست علمي ماهانه مركز ايرانشناسي و اسلامشناسي سازمان اسناد و كتابخانه ملي ايران با موضوع «مكاتب و جريانهاي ايرانشناسي» عصر روز چهارشنبه 15 مهر در محل كتابخانه ملي ايران برگزار شد.
در اين نشست علياكبر اشعري رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي طي سخناني گفت: قرار بود اين مبحث را زودتر شروع كنيم.
اما از زماني كه آقاي ابهري از كتابخانه مجلس آزاد شد و قرار شد با توجه به تجربه ايشان اين قسمت را اداره كنيم اين جلسات فعال شد.
وي با اظهار تاسف از اين كه غربيها در زمينه شرق شناسي و ايران شناسي كارهايي كردهاند كه خودمان نكرديم اظهار داشت: ده - پانزده سال پيش چنين نشستي در وزارت ارشاد برگزار شد اما ظاهرا هنوز اولويتي در آنجا احساس نشده كه اين موضوع را پيگيري كند.
اشعري با بيان اينكه يكي از وظايف كتابخانه ملي ايرانشناسي و گردآوري و ارائه آثار به محققان و انعكاس آنچه در جهان درباره ايران شناسي رخ داده گفت: از اول امسال به همت دكتر مرادي كارهاي خوبي در اين زمينه صورت گرفته است.
رئيس سازمان اسناد و كتابخانه ملي بيان داشت: بانك اطلاعاتي مفصلي از منابع ايران شناسي و ايران شناسان فراهم شده و پايگاه اينترنتي ايران شناسي و اسلام شناسي هم به زودي راهاندازي ميشود.
اشعري اظهار اميدواري كرد: اين برنامهها تداوم پيدا كند و دوستان برنامه طراحي شده و جلسات را به منزله جلسهاي براي انجام كار در نظر بگيرند.
وي خاطرنشان كرد: بايد تلاش كنيم كتابخانه ملي پايگاه آمد و رفت همه فرهيختگان و نخبگان باشد و در يك مكان اين چنيني همه نخبگان بايد نقش داشته باشند.
* فاني: فكر تأسيس كتابخانه ملي با ايرانشناسي شروع شد
كامران فاني ديگر سخنران اين جلسه نيز با بيان اينكه بحث ايران شناسي بسيار گسترده است، گفت: درباره ايران شناسي و اسلام شناسي هميشه ما خودمان ابژه بوديم. حالا نميدانم چرا ما را سوژه كردند.
وي افزود: فكر نميكنم بحثهاي نظري ما را به جايي برساند البته براي موضوعات ديگر بحثهاي نظري بخصوص براي ما كه يك ذهن انتظاري و خيالباف داريم، خوب است اما بايد وارد عمل شويم و اميدوارم آخر اين جلسه تلفيقي از مباحث نظري و عملي بدست آيد.
اين پژوهشگر عنوان كرد: يكي از وظايف اصلي كتابخانه ملي وقتي كه در سال 1316 به طور رسمي افتتاح شد همين توجه به متون ايراني، علاقه به شناخت ايران، فرهنگ و خلق و خوي مردمان آن بود.
وي ادامه داد: كتابخانه ملي وقتي به طور رسمي افتتاح شد حاصل مجموعههاي قبلي بود كه در هر كدام از آنها مجموعههاي ايران شناسي و اسلام شناسي موجود بود.
فاني اظهار داشت: سهم اغلب كتابخانه ملي مديون كتابخانه دارالفنون بود. بعد از مرگ ناصرالدين شاه كه بحث معارف داغ بود عدهاي كتابخانه معارف را بنا نهادند كه بعدها كتابهاي آن كتابخانه به كتابخانه ملي منتقل شد.
اين ايرانشناس با بيان اينكه فكر تأسيس كتابخانه ملي با ايرانشناسي شروع شد، گفت: پس هسته ايرانشناسي و اسلامشناسي در كتابخانه ملي قبلا فراهم شده بود به اين معني كتابخانه ملي اولين مركز ايرانشناسي و اسلام شناسي شد.
اين پژوهشگر تاكيد كرد: كتابخانه ملي هر كشوري وظيفه اصلياش گردآوري آثار مربوط به آن كشور و يا آثار نوشته شده به زبان آن كشور است. هيچ وقت در اساسنامه اوليه كتابخانه ملي اين قيد نشده بود كه هر كتاب فارسي كه در هر جاي دنيا منتشر شود حداقل بايد يك نسخهاش در كتابخانه ملي باشد كه اين موضوع بعدها تصحيح شد.
كامران فاني به طرح پيشنهاداتي پرداخت و گفت: اول بايد آثار ايرانشناسي گردآوري و بعد ساماندهي شود و سوم استفاده محققانه و مدبرانه از اين منابع است كه در اساسنامه جديد هم آمده است.
وي با بيان اينكه غير از كتابخانه ملي چند جاي ديگر هم آثار ايرانشناسي خوبي دارد گفت: كتابخانه شماره 2 مجلس شوراي اسلامي آثار خوبي در اين باره دارد و هدف از تاسيس آن كه به همت تقيزاده بود اين بود كه مرجع ايران شناسي باشد.
به نظر من از نظر اهميت آن مهمترين كتابخانه است كه بعد از انقلاب هم از نظر جا و هم از نظر هدف سردرگم بود كه آيا با كتابخانه شماره 1 مجلس تلفيق شود كه خوشبختانه نشد.
فاني ادامه داد: دوم كتابخانه شخصي مجتبي مينوي كه در تمام عمرش سعي كرد كتب ايرانشناسي را جمع آوري كند و اكنون در اختيار مركز علوم انساني است.
وي از كتابخانه مركزي دانشگاه تهران ياد كرد و افزود: بعد از انقلاب دو كتابخانه بنياد ايران شناسي و مركز دائرةالمعارف بزرگ اسلامي نيز فعال شدهاست كه در كنار اينها كتابخانههاي دانشنامه فارسي و فرهنگستان زبان هم كتابخانههاي خوبي دارد.
وي با اشاره به سرنوشت نامعلوم كتابخانه بانك مركزي و دانشكده حقوق كه كتابخانه دكتر مصدق نيز به آن اهدا شده بود از اشعري خواست كتابهاي موجود در اين كتابخانهها را جمعآوري كند چرا كه وظيفه كتابخانه ملي كه اين آثار را داشته باشد.
وي به تحقيقات كشورهاي غير انگليسي زبان درباره ايران اشاره كرد و خواستار شد: كه كتابخانه ملي اين آثار كه به زبانهاي غير انگليسي جمع آوري كند.
وي تصريح كرد: اين موضوع خيلي پيش پا افتادهاي است كه كتابخانه ملي قبل از اين كه بخواهد جلسات ايرانشناسي داشته باشد بايد مجموعه ايران شناسي خود را تكميل كند چرا كه اگر كسي بخواهد كتابي درباره ايرانشناسي پيدا كند نخستني جايي كه به ذهنش ميرسد كتابخانه ملي است.
فاني بودجه و ساماندهي فهرست نويسي را از مهمترين مشكلات جمع آوري مجموعههاي ايران شناسي براي كتابخانه ملي برشمرد و گفت: البته كتابخانه ملي در زمينه فهرست نويسي خوب عمل كرده است.
* اميري: تعريفهاي مختلفي از ايران وجود دارد
كيومرث اميري ديگر سخنران اين نشست نيز با ارائه تعريفهايي از ايران شناسي گفت: جزئي از تمهيدات غرب براي استعمار شرق، مطالعه توسط غربيان، مطالعه منظم علمي فرهنگ و تاريخ ايران، كشورشناسي، علم شناخت ايران و خود شناسي و خويشتن شناسي همه ميتوانند تعريف ايرانشناسي باشند.
وي افزود: اما وقتي ميگوييم ايرانشناسي منظور كدام ايران است؟ ماهيها، فلات، درياچهها، نظام جمهوري اسلامي، حضرت امام، مقام معظم رهبري و ... ايران.
اميري با بيان اينكه سه ايران داريم گفت: نخست ايران تاريخي و فرهنگي، كه اگر اوباما پيام ميدهد به اين ايران پيام ميدهد.
وي ايران دوم را اينگونه تعريف كرد: ايران سرزميني كه ايرانيان خارج از كشور وقتي دلتنگ ميشوند، دلتنگ همين ايران سرزميني ميشوند.
وي ايران سوم را، ايران سياسي ناميد كه پس از انقلاب شكل گرفته است.






این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فان پاتوق]
[مشاهده در: www.funpatogh.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 233]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن