تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 31 فروردین 1403    احادیث و روایات:  امام سجاد (ع):هر كس در مسجد سهله دو ركعت نماز بخواند، خداوند، دو سال بر عمر او مى‏افزايد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

بلومبارد

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

خرید اکانت اسپاتیفای

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

لوله پلی اتیلن

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

مرجع خرید تجهیزات آشپزخانه

خرید زانوبند زاپیامکس

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

کلاس باریستایی تهران

تعمیر کاتالیزور

تعمیر گیربکس اتوماتیک

دیزل ژنراتور موتور سازان

سرور اختصاصی ایران

سایت ایمالز

تور دبی

سایبان ماشین

جملات زیبا

دزدگیر منزل

ماربل شیت

تشریفات روناک

آموزش آرایشگری رایگان

طراحی سایت تهران سایت

آموزشگاه زبان

اجاره سند در شیراز

ترازوی آزمایشگاهی

رنگ استخری

فروش اقساطی کوییک

راهبند تبریز

ترازوی آزمایشگاهی

قطعات لیفتراک

وکیل تبریز

خرید اجاق گاز رومیزی

آموزش ارز دیجیتال در تهران

شاپیفای چیست

فروش اقساطی ایران خودرو

واردات از چین

قیمت نردبان تاشو

وکیل کرج

تعمیرات مک بوک

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

سیسمونی نوزاد

پراپ تریدینگ معتبر ایرانی

نهال گردو

صنعت نواز

پیچ و مهره

خرید اکانت اسپاتیفای

صنعت نواز

لوله پلی اتیلن

کرم ضد آفتاب لاکچری کوین SPF50

دانلود آهنگ

طراحی کاتالوگ فوری

واردات از چین

اجاره کولر

دفتر شکرگزاری

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1796853239




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

زوال برتری غرب در توان دفاعی


واضح آرشیو وب فارسی:جام نیوز:


یادداشت بی بی سی؛
زوال برتری غرب در توان دفاعی
به خوبی می توان دید که سیاستمداران غربی برای دفاع از طرحها و هزینه های نظامی اعتماد به نفس کافی ندارند. و همین موضوع بر نگرانی های مقامات و دست اندرکاران امور دفاعی و امنیتی افزوده که معتقدند برتری دفاعی غرب برای همیشه از دست رفته است.



  به گزارش سرویس بین الملل جام نیوز، بخش فارسی وب سایت "بی بی سی" انگلیس طی یادداشتی به قلم "مارک اوریان" تحلیل‌گرامور دفاعی، به بررسی وضعیت و توان دفاعی غرب پرداخته است.   در این یادداشت آمده است: «« از خلال صحبت با مسئولان فعلی و مقامات پیشین امور دفاعی اروپا می توان دید که بسیاری از آنها احساس نگرانی می کنند. آنها حرف های همیشگی در مورد کاهش قدرت نظامی غرب را تکرار می کنند، در مقابل به افزایش توان نظامی رقبا اشاره کرده و از پیامدهای دراز مدت این وضعیت بر ثبات بسیاری از مناطق جهان اظهار نگرانی می کنند. ژنرال "ریچارد شیرف" که تا تابستان گذشته در سلسله مراتب نظامی ناتو مقام دوم بود می گوید: «آنچه که ما در دو دهه گذشته شاهد آن بوده ایم نوعی خلع سلاح فیزیکی و معنوی غرب است و اکنون درنقطه بسیار خطرناکی هستیم.»  
ژنرال "دیوید دپتولا"، معاون سابق فرمانده نیروی هوایی آمریکا، با اشاره به شمار اندک هواپیماهایی که ارتش آمریکا در دهه گذشته خریداری کرده است می گوید:«ما یک نیروی هوایی سالخورده داریم.» اما با توجه به رقم سرسام آور پولی که ناتو و آمریکا صرف هزینه های دفاعی می کنند آیا این انتقادها و نگرانی ها منعکس کننده واقعیت هستند؟  
همانطور که میچل فلورنوی یکی از مقام های ارشد پیشین در پنتاگون به ما گفت بیش از نیمی از بودجه دفاعی صرف پرداخت حقوق پرسنل می شود در صورتیکه قدرتهای در حال رشدی مثل چین، روسیه و یا هند رقم بسیار کمتری برای حقوق نیروهای مسلح هزینه می کنند. در عین حال ارتش های غرب با شرکت های سازنده تسلیحات و تجهیزات نظامی دست به یکی کرده و تسلیحات گرانقیمت تری سفارش می دهند که در عمل باعث می شود بتوانند تعداد کمتری برای جایگزینی تسلیحات قدیمی بخرند.  
پیر اسپری رییس گروه طراحان جنگنده های اف ۱۶ به پیامدهای ویرانگر خرید هواپیماهای رادار گریز اشاره می کند که هر فروند آنها صدها میلیون دلار هزینه داشت. او می گوید:«با این خرید اشتباه قدرت هوایی آمریکا ویران شد.» به خاطر این روش های خرید پنتاگون اکنون نیروهای مسلح آمریکا جنگنده هایی دارد که عمر متوسط آنها ۲۴ سال و بمب افکن هایی دارد که عمر متوسط آنها ۳۸ سال است. سال گذشته هواپیماهایی که ارتش آمریکا خرید از سال ۱۹۱۵ تا به امروز کمترین تعداد بود و برای اولین بار در این زمینه از روسیه عقب افتاد.     با این همه آمریکا هنوز هم یک نیروی مسلح نیرومند و بزرگ دارد و فرسودگی بخش زیادی از تسلیحات و تجهیزات نظامی آن طی دهه های آینده مشخص خواهد شد، و به احتمال زیاد این ضعف خود را در کاهش تعداد بسیاری از سیستم های تسلیحاتی نشان خواهد داد. اعضای جمهوریخواه مجالس قانونگذاری وعده دادند که سیاست باراک اوباما برای کاهش بودجه نظامی زیر درصد معینی از تولید ناخالص کشور را تغییر خواهند داد ولی تاکنون در جهت گیری کلی این سیاست تغییری حاصل نشده است. به گفته داگلاس لوت سفیر آمریکا در ناتو، با توجه به اینکه آمریکا از نظر توازن دفاعی بیش از گذشته روی چین تمرکز کرده و سیاست کاهش هزینه های دفاعی را ادامه می دهد، تقبل ۷۰ تا ۷۵ درصد از هزینه های سازمان ناتو توسط آمریکا دیگر نمی تواند ادامه یابد.  
به همین خاطر پس از بحران اوکراین ارتش آمریکا تعداد کمی پرسنل نظامی و هواپیما اعزام کرده است. در نتیجه این سئوال مطرح شده که در برابر افزایش تعرض های روسیه کشورهای اروپایی چگونه می توانند به تنهایی با این خطر مقابله کنند. صریح ترین هشدار در این مورد مشخص را از زبان "آندرس فو راسموسن"، دبیرکل سابق ناتو شنیدم. او گفت: «من کاملا یقین دارم که اکنون وارد یک دوره جدید از جنگ سرد شده ایم و به اعتقاد من دهه ها طول خواهد کشید.»  
آقای راسموسن معتقد است که به احتمال زیاد ولادیمیر پوتین با اعمال فشار مستقیم به کشورهای ناحیه بالتیک توان و عزم ناتو و متحدان اروپایی را خواهد سنجید. پیامدهای کاهش توان نظامی غرب آنهم در شرایطی که رقبا بر قدرت ابراز وجود خود افزوده اند، موضوع بحث های داغی بوده است. انتظار می رود که اکنون روسیه و چین در برخورد با چالش های امنیتی در حوزه نفوذ خود با دست بازتر و بدون نگرانی از مداخله آمریکا عمل کنند. سرگئی لاورف، وزیر خارجه روسیه گفته است که آمریکا باید به تثبیت "نظم چند قطبی" و دور شدن از دوران احاطه جهان توسط یک ابرقدرت عادت کند.  
منتقدان آقای اوباما می گویند که ضعف آمریکا در رهبری جهانی و کاهش قابلیت نظامی آن باعث گستاخی تندروها و ماجراجوها شده و این به تشدید آشوب و بی ثباتی در خاورمیانه کمک کرده است. اما مقامات دولت باراک اوباما دولت جمهوریخواه قبلی آمریکا را به خاطر حمله نظامی به عراق در سال ۲۰۰۳ مسئول به هم زدن نظم حاکم در خاورمیانه می دانند. مجادلات حزبی دو طرف حقیقت بزرگتری را مخدوش می کند و آن این است که قدرت اقتصادی و نظامی کشورهای غربی درحال کاهش است و در مقابل توان نظامی قدرت های در حال رشد و حتی برخی از گروههای شبه نظامی رو به افزایش است.  
این یک روند درازمدت است که به دهه ها مربوط می شود و نه اینکه چه کسی و یا چه حزبی برای چند سال در قدرت باشد. به عنوان مثال می توان به عدم تمایل شدید احزاب اصلی بریتانیا برای رعایت هدف تعیین شده از سوی سازمان ناتو اشاره کرد که طبق آن همه کشورهای عضو باید حداقل دو درصد از تولید ناخالص ملی را به هزینه های دفاعی اختصاص دهند. برای اجرای این تعهد بریتانیا باید طی پنج سال آینده حدود ۳۰ میلیارد پوند به هزینه های دفاع خود بیافزاید. از روی همین نمونه به خوبی می توان دید که سیاستمداران غربی برای دفاع از طرحها و هزینه های نظامی اعتماد به نفس کافی ندارند. و همین موضوع بر نگرانی های مقامات و دست اندرکاران امور دفاعی و امنیتی افزوده که معتقدند برتری دفاعی غرب برای همیشه از دست رفته است.    

    310  



۳۰/۰۱/۱۳۹۴ - ۲۰:۳۷




این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جام نیوز]
[مشاهده در: www.jamnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن